Gaus Geleide- & Hulphondenschool
MG Plein
home
Mail
Contact
Links
Het afscheid

Het afscheid

Als de hond een jaar oud is, komt hij of zij bij ons terug. Wij leren de hond dan de fijne kneepjes van het vak. Voor u is dan de tijd gekomen afscheid van uw hond te nemen. Dat is niet makkelijk als je een jaar lang vol liefde en toewijding een hond hebt opgevoed. Toch blijkt steeds dat het afscheid een verdrietig maar tegelijk ook een mooi afscheid is omdat men weet dat men daadwerkelijk een bijdrage heeft geleverd aan het verrijken van het leven van een ander mens.

Vaak krijgen wij de vraag 'zien we onze hond dan nooit meer terug?'. Dat is afhankelijk van het gevoel daarover van de cliënt, de een vindt dat wel heel prettig terwijl een ander dat volstrekt onbelangrijk kan vinden. Daarom beslist de cliënt of er contact blijft bestaan. Uiteraard weten wij altijd hoe het met de hond gaat, zodat u altijd kunt horen hoe de cliënt en 'uw' hond samen in het leven staan.

Als u wilt kunt u opnieuw in aanmerking komen voor een andere geleide- en/of hulphond in spe. Maar dat is geen must. Als u besluit om dit jaar puppycoach te worden, betekent dat natuurlijk niet dat het volgend jaar ook in uw leven past. Wij begrijpen en respecteren dat.

FacebookTwitterYoutube
Prins Petfoods
Puppywalker
© Gaus Geleide- & Hulphondenschool