Gaus Geleide- & Hulphondenschool
MG Plein
home
Mail
Contact
Links
De geschiedenis | Gaus Geleide- & Hulphondenschool

De geschiedenis

Als onderdeel van het in 1975 opgerichte Dierenhotel Lelystad is in 1981 de geleidehondenschool gestart. 

In 1998 is Serge Gaus verantwoordelijk geworden voor het functioneren van de Geleidehondenschool.

In 2002 heeft Serge Gaus de school gekocht van zijn ouders en heeft met de school een behoorlijke groei doorgemaakt.  

Sinds 2006 zijn we ook officieel erkend als leverancier van hulphonden en sinds die tijd voeren we de naam Geleide- en Hulphondenschool. 

Naast de geleidehonden voor visueel beperkte mensen en hulphonden voor mensen met een lichamelijke handicap,  leveren wij “combihonden” voor mensen met een dubbele functiebeperking. Dit zijn honden die veelal naast de rolstoel als geleidehond functioneren en daarbij ook de volledige functie van ADL-hond (Algemeen Dagelijks Levensonderhoud) vervullen.
Inmiddels is de school een begrip in Nederland en bij alle verzekeringsmaatschappijen officieel erkend als leverancier van zowel geleide- als hulphonden.
Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een middelgrote school en tussen de 35 en 40 geleide- en/of hulphonden per jaar.

In het begint trainden wij alle honden vanuit de kennel in Lelystad maar inmiddels zijn er ook aantal externe trainers bij ons aangesloten. Externe trainers zijn trainers die op een een of andere manier verbonden zijn aan de training van honden Zola's Hondenschool of gedragstherapeuten. Zij nemen een hond in huis en trainen daar de hond voor ons. Als de hond bijna klaar is, komt deze terug bij onze school voor de laatste fase training.

Daarnaast zijn we ook druk bezig om de huisvesting van onze honden te veranderen en we hopen het aankomende jaar hier een grote sprong in te maken. Inmiddels hebben we ons nieuwe onderkomen in Rutten waar wij onze werkhondencentrum verder zullen uitbouwen. Uiteraard houden wij u op de hoogte van deze spannende ontwikkelingen onder het kopje ‘Nieuws’.
Wij zijn sterk service gericht en bewaken de kwaliteit van ons werk voortdurend. Wij zijn pas tevreden als onze klanten dat ook zijn, onze klanten kunnen dus rekenen op onze voortdurende inzet.

FacebookTwitterYoutube
Prins Petfoods
Puppywalker
© Gaus Geleide- & Hulphondenschool